Een Coderdojo in Waddinxveen ??

Een klein groepje enthousiaste mensen is gestart met de voorbereiding om in januari 2017 te komen tot een Coderdojo in Waddinxveen.

Een Coderdojo is een (computer)workshop waar kinderen tussen 7 en 17 jaar kennis kunnen maken met de techniek achter computers en websites. Op een Coderdojo kunnen kinderen op een eenvoudige en speelse manier leren programmeren, websites bouwen, apps maken en nog veel meer.Inmiddels zijn er wereldwijd, in meer dan 60 landen, meer dan 1500 CoderDojo’s. In Nederland zijn er op dit moment 26 Coderdojo’s en dus misschien ook in Waddinxveen!

Voor de uitvoering van de Coderdojo in Waddinxveen is het voorbereidingsgroepje op zoek naar enthousiastelingen; mensen die geïnteresseerd zijn in de techniek van computers, mensen die het leuk vinden om samen met jonge mensen een ontwikkeling door te maken. Bij Coderdojo leren jonge en oudere mensen van elkaar. Gezocht wordt daarom naar vrijwilligers (Coderdojo Mentors) met een passie voor techniek in de breedste zin, open staan voor ideeën van andere, ook jongere.Programmeren is het lezen en schrijven van de toekomst. Achter iedere interactie tussen mens en computer zit een code, of je nu een app bouwt, een simulatie maakt van het sterrenstelsel of mensen door social media met elkaar in verbinding brengt. Code is overal. Programmeren leert kinderen logisch en gestructureerd denken en begrijpen hoe technologie werkt; belangrijke vaardigheden om met technologische innovaties om te kunnen blijven gaan. Heb je kennis van HTML, Scratch, de Rasberry Pi of andere interessante zaken dan zijn we op zoek naar jou! We zijn heel benieuwd waar de nieuwe Coderdojo Mentors mee komen.Mocht je de kennis (nog) niet hebben, maar zou je wel willen helpen, dan ben je ook van harte welkom.Als je geen tijd hebt om Coderdojo Mentor te worden kun je ons ook heel goed helpen door je deskundigheid in te brengen of materiaal te sponsoren / doneren. Misschien heb je nog wat oude spulletjes op zolder liggen of schrijft het bedrijf waar je werkt binnenkort materiaal af.

Wij zijn altijd geholpen met: laptops, muizen, toetsenborden, Raspberry Pi, beeldschermen, e.d.

Heb jij iets wat je graag aan ons wilt doneren? Neem dan contact met ons op via onderstaand emailadres.

Ben je tussen de 7 en 17 jaar en zou je graag willen deelnemen aan de gratis toegankelijke 1e Coderdojo in Waddinxveen, meldt je dan aan op het emailadres: coderdojo@coderdojo-waddinxveen.nl.

Geplaatst in Uncategorized.