Persbericht

Jongeren leren gratis programmeren bij Coderdojo Waddinxveen

Met ingang van 11 januari 2017 krijgen jongeren in de leeftijd van 7 – 17 jaar de gelegenheid om kennis te maken met de wereld van het programmeren. Een aantal enthousiaste vrijwilligers zijn al geruime tijd bezig om een Coderdojo in de gemeente Waddinxveen op te zetten en de Bibliotheek De Groene Venen heeft zich enthousiast hierbij aangesloten.
Een Coderdojo is een (computer)workshop waar jongeren tussen 7 en 17 jaar kennis kunnen maken met de techniek achter computers en websites. Tijdens een Coderdojo kunnen jongeren op een eenvoudige en speelse manier leren programmeren, websites bouwen, apps maken en nog veel meer. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.
Programmeren is het lezen en schrijven van de toekomst. Programmeren leert jongeren logisch en gestructureerd denken en begrijpen hoe technologie werkt; belangrijke vaardigheden om met technologische innovaties om te kunnen blijven gaan.
Het concept van Coderdojo bestaat sinds 2011 en is opgericht in Ierland. Inmiddels zijn er wereldwijd, in meer dan 60 landen, meer dan 1500 CoderDojo’s.
In Nederland zijn er op dit moment 43 dojo’s en vanaf januari 2017 dus ook één
in Waddinxveen!

Voor de uitvoering van een dojo zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (Coderdojo mentoren). Heb je kennis van HTML, Scratch, de Rasberry Pi of andere interessante zaken dan zijn we op zoek naar jou!
Mocht je de kennis (nog) niet hebben, maar zou je wel willen helpen, dan ben je ook van harte welkom.
Voorlopig starten met 1 dojo per maand op de woensdagmiddag.
Datum: woensdag 11 januari 2017
Locatie: Cultuurhuys de Kroon
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
BYOD: Bring your own device. Er zijn eventueel een beperkt aantal laptops beschikbaar.
Toegang is voor jongeren tussen de 7 en 17 jaar en is gratis.
In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelding gewenst.
Ben je als toekomstige Coderdojo mentor enthousiast geworden dan kun je mailen naar:
coderdojo@coderdojo-waddinxveen.nl

Ben je tussen de 7 en 17 jaar en zou je graag willen deelnemen aan de gratis toegankelijke 1e Coderdojo in Waddinxveen, meldt je dan aan op het emailadres: coderdojo@coderdojo-waddinxveen.nl.
Alle aanmelders ontvangen via e-mail de Nieuwsbrief ‘Coderdojo Waddinxveen’.

Geplaatst in Uncategorized.